ALC Taro of Bundas.

Glowing Eyes Salsa.

    
    
    
Glowing Eyes Salsa er vår flotte bengalkatt og hun kom til verden 26. desember 2005 og er født i et kull på tre (to jenter og en gutt). Mamma heter Milleniets Mithril og pappa heter Gaylee King of Bonnea. Salsa har brune spotter, hvite kinn, små ører, hvit mage og kort, tykk hale og masse glitter i pelsen. Salsa elsker å klatre og har klatrestativ i stua som går helt opp til taket, og hun ligger helst øverst og koser seg. Om sommeren er hun mye ute i luftegården sin, hvor hun har greiner til å klatre i.
    
    
    
Salsa elsker å være med på alt som foregår og følger meg rundt i huset hele dagen lang. Hun har derfor fått tilnavnet "Assistenten". Er jeg i ro, så tar hun seg en høneblund. Om natten ligger hun langt nede i dyna sammen med oss, med unntak av på det varmeste om sommeren. Da ligger hun oppå dyna. Salsa har to rom i huset hvor hun elsker å være. Soverommet er det ene og badet er det andre. Hvis man virkelig vil høre at hun maler høyt og tydelig, så er det på badet at det skjer.
    
    
    
 
Klikk på albumene.  
  
    
    
    
Salsa's stamtavle.

 
    
    
                               

Jean S. Mill.

Kort om Bengalen.

I 1965 utførte Jean Sugden (senere Jean S. Mill) de første forsøkene på hybridisering av tamkatt og Asiatisk leopardkatt (Felis Bengalensis) (ALC) i Arizona, USA.
Hun hadde en ALC hunne og trodde ikke at det var mulig å parre denne med en tamkatt, men resultatet ble en prikkete hunnkatt med navnet Kinkin, som igjen fikk unger (en prikkete og en svart). Dette la grunnlaget for å avle fram en rase med et eksotisk utseende og det igjen kunne minske behovet for å ha ville dyr som husdyr.
Denna linjen stoppet tre år senere pga. dødsfall. Det fantes andre ALC eiere som fikk fram hybridiserte avkom, en av dem var Dr. Willard Centerwall (Loyola University). Han forsket på kattesykdommen leukos, som er en type blodkreft virussykdom. Ville kattedyr er immune mot denne sykdommen. Derfor ble ALC'en krysset med korthårs tabbyhuskatter for å studere immunforsvaret mot leukos hos avkommene. Jean S. Mill fikk senere overta en del av disse kattene og mange av av dagens bengaler kan spores tilbake til Centerwall-krysningene.
De første generasjonene er hybrider fordi det er en blanding av to arter. Første generasjon kalles F-1 og det er bare hunnene som er fertile, som igjen blir parret med tamkatt og avkommene kalles F-2. Slik fortsetter det fram til fjerde generasjon, altså F-4. Etter det er Bengalen en ren rase.
Flere raser ble brukt underveis, blant annet Abbysiner, Egyptisk Mau og Burmeser. Jean S. Mill importerte en prikkete katt fra India, "Tory of Dehli", som tilførte rasen glitter i pelsen.
Etter flere generasjoner har avkommene blitt stabile i temperamentet og hannene er fertile. Rasen ble i 1991 godkjent av TICA (The International Cat Association) og i 1995 kom Bengalen til Norden.
 
Bengalen er en leken katt hele livet og er flink til å aktivisere seg selv. De pleier følge eieren rundt i huset for ikke å gå glipp av noe. Bengalen er nokså opptatt av vann. Noen nøyer seg med å rote med labben i vannskålen, noen vil helst drikke fra vannkrana, mens andre går helt inn i dusjen når denne står på.
Det er en intelligent katt og kan læres opp til enkle triks, som apportering.
 

    
Noen av rasene som er brukt for å få fram Bengalen som rase.    
    
    
Asiatisk Leopardkatt. Tory of Dehli. Abbyssiner. Burmeser. Egyptisk Mau.
    
    
    
      
    
    
    
Besøk Salsa's oppdretter Bente Steffensen.
    
    
    
  
    
  
    
   

 Sist oppdatert: 08.01.09. 18:37:36

 
   

Copyright © 2007 - 2009.

Webmaster og design:

Inger-Lise Rokstad.